Dioptriás napszemüvegek készítése

DriveWear - polarizált fényre sötétedő lencse - kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A Hoya dioptriás napszemüveglencséi nagy segítséget jelentenek a szemüvegviselőknek a tavaszi és a nyári időszakban, hiszen a vásárló saját dioptriájában készülnek, teljes UV védelmet biztosítanak, és tetszőlegesen kiválasztott szemüvegkeretbe illeszthetőek.
A hagyományos fényre sötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényre sötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényre sötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

 A polarizált lencsék számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közül a két legfontosabb: maximális UV védelmet nyújtanak, továbbá megszüntetik a visszaverődő fény vakító csillogását, és így lényegesen kontrasztosabb látást biztosítanak. A Hoya polarizált lencséi minden szabadtéri tevékenységhez ideálisak, és kifejezetten ajánlottak a vízi sportokhoz, az autóvezetéshez, és a strandoláshoz.

 A Hoya polarizált fényre sötétedő lencséje, a DriveWear egyedülálló módon ötvözi a polarizált lencsék nyújtotta előnyöket a fényre sötétedő lencsék által biztosított kényelemmel, és ennek köszönhetően a jelenleg az optikai piacon kapható, legkényelmesebb látásélményt nyújtó lencse az autóvezetéshez.

 

Drive Wear lencse

 

Borús, felhős idő

A DriveWear lencsék maximalizálják a fényáteresztést a felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítván viselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizáló hatás védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely egyébként gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék ilyen felhős, borús időjárás esetén egy magas kontrasztot biztosító sárgás-zöld színt vesznek fel.

Erős fényben, napos időben - szélvédő mögött

Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény áteresztését és kontrollálják a fény erősségét. A polarizáció itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. A lencse az ilyen fényviszonyok között egy rézvörös színárnyalatot vesz fel, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez.

Erős napfény – szabadban

A szem vizuális receptorai könnyen telítődhetnek a kocsiból kiszállva, az erős napfényben. A DriveWear lencsék kiszűrik a túlzott fénymennyiséget, és a maximálisan sötét színárnyalatot veszik fel. Polarizált tulajdonságuknak köszönhetően viselőik teljes védelmet élvezhetnek az erős fényviszonyok között.